Katholieke student afgetuigd

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Leden van de islamitische groepering Hizbut Tawhid hebben zondag in een park in Bangladesh een katholieke student afgetuigd, meldt AsiaNews.
bangladesh-protest-200-x-119

Leden van de islamitische groepering Hizbut Tawhid hebben zondag in een park in Bangladesh een katholieke student afgetuigd, meldt AsiaNews.

Anup Rodrigues werd door zijn belagers ervan beschuldigd Mohammed te hebben beledigd. Anup kwam net uit de kerk toen hij op een bankje in een park in de hoofdstad Dhaka zat te wachten op vrienden. Vier onbekende mannen in islamitische dracht vielen hem van achteren aan. Terwijl zij hem molesteerden zei een van hen dat hij de Profeet had beledigd. Ook zei hij dat de christenen de "vloek van de natie" zijn die moslims proberen te bekeren.

"Zij sloegen mij met ijzeren staven en bamboe stokken zonder dat ik iets kon zeggen", vertelt de student. "Terwijl zij op mij insloegen bad ik Onze Lieve Vrouw mij te redden. Toen hielden zij even op en kon ik ervan door gaan."

"Achteraf heb ik mij afgevraagd waarom zij mij hebben aangevallen. Toen herinnerde ik mij dat ik een week eerder met vrienden in het park was en dat wij gesproken hebben over profeten in verschillende religies. Een van de mannen die mij hebben aangevallen zat tegenover ons. Hij vertelde ons dat hij lid was van Hizbut Tawhid en dat zij de plicht hadden om tegen mensen als ons een Jihad te voeren."

De 25-jarige student vreest voor zijn leven en dat van zijn twee broers die ook op de universiteit zitten. Een maand geleden werd in dezelfde buurt een christelijke student vermoord.

Om die reden hebben Anup en zijn moeder Monica geen aanklacht ingediend. Zij hebben weinig vertrouwen in de politie sinds de vader en de oom van de student spoorloos zijn verdwenen. Monica Rodrigues ging naar de politie toen zij een briefje met losgeldeisen ontving. Het onderzoek heeft niets opgeleverd.

Nu Anup afgetuigd is vreest zij dat zij ook haar zoons zal kwijtraken.

Bron: AsiaNews