fbpx

Katholieke kerk in Faisalabad (Pakistan) aangevallen; vier mannen gearresteerd

donderdag, 02 augustus 2018
Nieuws
Vier gewapende mannen pleegden op 13 juli een aanval op een Katholieke kerk in het Harsa Kot Thesil Samundri District van Faisalabad. Ten tijde van het incident waren daarbinnen ongeveer 20 gelovigen in gebed.
20180802_ACN-20180716-73874

De aanvallers sloegen enkele van de gelovigen in elkaar en bedreigden hen met vuurwapens. Zij vernielden ook enkele gewijde voorwerpen en ze probeerden het gebouw in brand te steken, maar werden door de politie tegengehouden nadat die op het toneel was verschenen.

De agressors werden geïdentificeerd als twee broers, Jawad en Chingiz Iqbal en twee andere mannen, Zulkarnain en Yousaf. De zuster van Jawad en Chingiz, Khatija, werd ook gearresteerd omdat ze probeerde een Molotovcocktail in de kerk te gooien.

Volgens een van de aanwezige Christenen, Abaad Masih, kwamen de vier gewapende mannen om ongeveer 19.00 uur (plaatselijke tijd) de kerk binnen en begonnen ze alles kapot te slaan.

Door in de lucht te schieten, hielden ze de gelovigen die probeerden hen tegen te houden, op afstand en begonnen hen toen te slaan.

Enkele van de parochianen waren in staat de politie te bellen en hun tussenkomst kon de aanval stoppen. De reden voor het geweld is niet duidelijk: het zou een vergelding kunnen zijn voor een klacht die door een plaatselijke katholiek was ingediend tegen de broers Iqbal.

Benish Patrarse, coördinator van de Nationale Commissie voor Gerechtigheid en Vrede, vertelde tegen ‘Asia Nieuws’ dat “het incident krachtig dient te worden veroordeeld. Wij bevinden ons op een cruciaal moment voor de Pakistaanse minderheden, vanwege de verkiezingen van vorige week en niet-Moslims worden altijd het minst beschermd”.

“Ik dring er bij de autoriteiten krachtig op aan om de nodige maatregelen te nemen om minderheden te beschermen. Individuele burgers zou niet mogen worden toegestaan het recht in eigen hand te nemen”.

bron: Asia News (Shafique Khokhar)
vertaling: Ineke Brussaard