Katholieke band The Fruits roept op om vervolgde Christenen niet te vergeten

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Tegelijk met het uitbrengen van het nieuwe album "Het mooiste wat er is" doet The Fruits een oproep om de vervolgde Christenen te steunen met gebed en actie. Ze schrijven "Hier in Nederland zijn we vrij om ons leven met God zo in te richten...
20111104thefruits

Tegelijk met het uitbrengen van het nieuwe album "Het mooiste wat er is" doet The Fruits een oproep om de vervolgde Christenen te steunen met gebed en actie. Ze schrijven "Hier in Nederland zijn we vrij om ons leven met God zo in te richten zoals we dat zelf willen. Iedere dag kunnen we naar de kerk, we dragen een kruisje als teken van ons geloof, we kunnen zelfs op straat uitroepen dat een leven met God het mooiste is wat er is. In veel andere landen is dit anders. Daar worden mensen vervolgd vanwege hun geloof. Daarvan zijn vele voorbeelden. Sommigen kunnen niet naar een kerk, kunnen niet vrijuit praten over een leven met God, maar leven in een continue angst."

Derde album

Met de komst van hun derde album zijn The Fruits een samenwerking met Kerk in Nood aangegaan om zo uiting te kunnen geven aan hun verbondenheid met de vervolgde Christenen. Zij geven aan dat we ons moeilijk kunnen voorstellen hoe het is om vervolgd te worden. "Daarom is een organisatie als Kerk in Nood zo ongelofelijk belangrijk! Zij maken ons hiervan bewust. Wij als band staan volledig achter de missie van Kerk in Nood: "het ondersteunen van Christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn". Daarom willen wij als ambassadeurs van Kerk in Nood een oproep doen tot gebed en steun."

Het mooiste wat er is

Het thema "Een leven met U is het mooiste wat er is" van hun derde album past helemaal bij hun nieuwe ambassadeurschap. De titel is afkomstig uit een liedtekst van één van de songs ""€¦een leven met U is het mooiste wat er is". En dat is precies de boodschap die de band uit wil dragen. Dit doen ze door een mooie mix aan uptempo en wat ingetogener werk. Aan afwisseling geen gebrek; reggae, rock, pop, folk "alles komt voorbij. Naast de afwisseling in stijlen klinken er ook drie talen op de plaat: Nederlands, Engels en Portugees. Een unieke band met wederom een verrassende productie die qua sound verfrissend afwijkt van het ‘standaard" worshipgeluid. Na eerdere uitgaven is gebleken dat The Fruits alle leeftijden aanspreekt.

Kees Kraayenoord

Leuk detail is dat Kees Kraayenoord heeft meegewerkt aan de CD; hij zingt met leadzanger Lars Gerfen een prachtig duet. Ook dat mag je niet missen! De CD is zowel te koop op de website van The Fruits (www.thefruits.nl) als ook op de website van Kerk in Nood