Katholiek Nederland verspreidt gratis folder over Pasen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Na het succes van vorig jaar verspreiden drie Katholieke organisaties, Samuel Advies voor geloofsgroei, Katholiek Alpha Centrum en Kerk in Nood, ook dit jaar weer een eigentijdse gratis folder over de betekenis van...

Na het succes van vorig jaar verspreiden drie Katholieke organisaties, Samuel Advies voor geloofsgroei, Katholiek Alpha Centrum en Kerk in Nood, ook dit jaar weer een eigentijdse gratis folder over de betekenis van Pasen. Afgelopen jaar werd het initiatief massaal overgenomen door Katholiek Nederland en werden er 100.000 folders verspreid door parochies, kerkelijke organisaties en gelovigen. Dit jaar is de folder volledig herzien. Deze folder over Pasen is uitermate geschikt om mensen kennis te laten maken met de betekenis van Pasen en om uit te leggen waarom dit feest zo wezenlijk is voor het christelijke geloof. Tevens laten parochies, katholieke organisaties en gelovigen hiermee zien wat de belangrijke christelijke geloofspunten zijn.

In deze folder, "Pasen. Ooggetuigen vertellen€¦ Staan we er nog bij stil?", wordt door de "ogen" van Petrus, Pilatus en Maria gekeken naar het leven, de dood en verrijzenis van Jezus. Tevens wordt duidelijk gemaakt dat deze gebeurtenissen ook vandaag de dag, meer dan 2000 jaar later, actueel en belangrijk zijn. Door de folder worden mensen uitgenodigd om na te denken over wat Pasen voor hun eigen leven kan betekenen. De verschillende vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen worden kort uitgelegd.

Door de eigentijdse en laagdrempelige opzet is deze folder zeer geschikt om breed te verspreiden. De folder wordt verzonden naar de achterban van de drie organisaties en naar de Katholieke parochies in Nederland. De parochies kunnen de folder uitdelen bij de vieringen van de Goede Week (o.a. Palmzondag), Pasen en de Communie- en Vormselvoorbereidingen. Afgelopen jaar hebben veel parochies de folder als bijlage bij de parochiebladen gevoegd. De folder is ook geschikt om leerlingen op middelbare scholen te informeren over de Christelijke betekenis van Pasen. Extra gratis exemplaren zijn bij de drie organisaties te bestellen.

Stichting Kerk in Nood, www.kerkinnood.nl

Stichting Samuel Advies voor geloofsgroei, www.stichtingsamuel.nl

Stichting Katholiek Alpha Centrum, www.rk-alphacentrum.nl

 

Klik hier voor de foto van de folder over Pasen in hoge resolutie.

Klik hier voor een losbladige versie van de folder.

Klik hier om gratis exemplaren van deze folder bij Kerk in Nood te bestellen.