Katholiek Nederland bekent kleur

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Drie Katholieke organisaties, Kinder en Jeugdwerk Samuel, Katholiek Alpha Centrum en Kerk in Nood, geven samen een gratis folder over de betekenis van Pasen uit. Dit initiatief is genomen omdat...
voorkant_small

Drie Katholieke organisaties, Kinder en Jeugdwerk Samuel, Katholiek Alpha Centrum en Kerk in Nood, geven samen een gratis folder over de betekenis van Pasen uit. Dit initiatief is genomen omdat velen tegenwoordig niet meer weten wat er met Pasen gevierd wordt. Met de uitgave van deze eigentijdse folder wordt mensen de gelegenheid gegeven om kennis te maken met de betekenis van Pasen en waarom dit feest zo wezenlijk is voor het christelijke geloof. Tevens laten deze Katholieke organisaties zien wat de belangrijke christelijke geloofspunten zijn.

In deze folder worden de verschillende vieringen van Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen kort uitgelegd. Ook wordt duidelijk beschreven wat Hemelvaart en Pinksteren zijn. Naast deze heldere uitleg worden mensen uitgenodigd om na te denken over wat Pasen voor hun eigen leven kan betekenen.

Door de eigentijdse en laagdrempelige opzet is deze folder zeer geschikt om breed verspreid te worden. Deze wordt verzonden naar de achterban van de drie organisaties en naar de Katholieke parochies in Nederland. De parochies kunnen de folder uitdelen bij de vieringen van de Goede Week (o.a. Palmzondag), Pasen en de Communie- en Vormselvoorbereidingen. De folder is ook geschikt om leerlingen op middelbare scholen te informeren over de Christelijke betekenis van Pasen. Extra exemplaren zijn te bestellen bij stichting Kerk in Nood, tel. 073 – 613 08 20, email info@kerkinnood.nl.

Er is ook een digitale versie van de folder beschikbaar. Klik hier voor de voorkant, hier voor de voor- en achterkant en hier voor de binnenkant van de folder over Pasen.