Kathedraal vernield wegens anti-islamfilm

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In Niger zijn enkele Christelijke leiders door de politie in verzekerde bewa- ring gesteld nadat woedende Islami- tische demonstranten de Katholieke Kathedraal van...
20120918_niger01

In Niger zijn enkele Christelijke leiders door de politie in verzekerde bewaring gesteld nadat woedende Islamitische demonstranten de Katho- lieke Kathedraal van de stad Zinder kort en klein hadden geslagen.

Dat meldt het Franse persbureau AFP.

Honderden demonstranten bestormden na het vrijdaggebed de Kathedraal in Nigers tweede stad en staken Amerikaanse en Britse vlaggen in brand.

De Islamitische Raad van Niger, het hoogste religieuze orgaan van het overwegend Islamitische land, veroordeelde de in Amerika gemaakte film die wereldwijd een golf van deels gewelddadige protesten heeft losgemaakt.

De raad riep op om bij de protesten kerken te ontzien.

Bij de gewelddadigheden raakte een politieman gewond. Een tiental demonstranten werd opgepakt.

"Na het vrijdaggebed braken honderden demonstranten de deur van de kerk open en verwoestten het interieur volledig voordat zij alle boekjes in brand staken en een Mariabeeld stuksloegen", aldus een lokale radiojournalist.

"Verschillende Christelijke leiders worden door de politie vastgehouden om hun veiligheid te kunnen garanderen." Veiligheidstroepen zouden posities hebben ingenomen om verdere aanvallen op kerken te voorkomen.

De Islamitische raad veroordeelde de film als een "historische misdaad door de vijanden van de Islam", maar wezen eveneens aanvallen op westerse ambassades en kerken af.

Bron en foto: AFP