Karmelietessen bedanken voor levensmiddelen en medicijnen (Colombia)

Project
Sinds 1943 wonen er ongeschoeide Karmelietessen in Pereira in het Westen van Columbia. Zoals alle contemplatieve orden leven de zusters afgezonderd van alle lawaai en bedrijvigheid. Hun belangrijkste apostolaat is het gebed. Dag en nacht zitten zij voor h
20130510col018


Sinds 1943 wonen er ongeschoeide Karmelietessen in Pereira in het Westen van Columbia. Zoals alle contemplatieve orden leven de zusters afgezonderd van alle lawaai en bedrijvigheid. Hun belangrijkste apostolaat is het gebed. Dag en nacht zitten zij voor het Allerheiligste en bidden voor de Kerk en de wereld. Aanvankelijk woonden zij midden in de stad, daarna zijn ze naar de rand van de stad getrokken, dat meer in overeenstemming was met hun contemplatieve charisma. "Wij wilden graag in het hart van de Kerk de liefde beleven" zegt de Priorin van de Karmelietessen, Moeder Amparo Restrepo Velez.

Welkom aan de kloosterpoort
De 80-jarige Moederoverste staat aan het hoofd van 11 zusters. De gemeenschap in Pereira is zeer werklustig. En hoewel de zusters het klooster niet verlaten om te missioneren, evangeliseren zij door hun stille getuigenis. Als er iemand aan de kloosterpoort klopt, heten zij hem of haar hartelijk welkom. Tenslotte is hun levenswijze de dienstverlening aan alle mensen.

Levensonderhoud
Om in hun levensonderhoud te voorzien, verkopen zij producten uit de eigen kloosterbakkerij en hun wijnkelder met mousserende wijnen, met liefdevol gemaakt borduurwerk en andere handenarbeid-producten, zoals geknoopte rozenkransen. Ze wijden zich toe aan een regelmatig gebed, maar ook aan de huishouding en aan het kweken van bloemen, groenten en fruit. Bovendien verzorgen de jonge en gezonde zusters hun oude en zieke medezusters. Drie zijn er ouder dan zeventig jaar. Zij moeten regelmatig medicijnen innemen.

Moge Maria alle weldoeners beschermen
U heeft ervoor gezorgd dat de zusters kunnen overleven. Uitgaven zoals artsenbezoeken en medicijnen zijn zeer hoog, schreef Moederoverste in een bedelbrief aan Kerk en Nood. Uw steun van 3000 euro heeft voor alle zusters gezorgd. Moeder Amapro bedankt alle weldoeners! "Met uw steun konden wij de kosten van medicijnen, van ons levensonderhoud en van de verplichte verzekeringen betalen. Moge Maria alle weldoeners beschermen. Een stevige omhelzing en hartelijke groeten."

Projectcode: 214-06-39

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.