Kardinaal weigert gesprek met regering Chavez

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De aartsbisschop van Caracas, Jorge Urosa Savino, heeft de uitnodiging afgewezen van de voorzitter van de Venezolaanse Assemblee om enkele toelichting te geven op kritische uitlatingen in de richting van president Chavez. De aartsbisschop van Caracas...
cardinal2-701859

De aartsbisschop van Caracas, Jorge Urosa Savino, heeft de uitnodiging afgewezen van de voorzitter van de Venezolaanse Assemblee om enkele toelichting te geven op kritische uitlatingen in de richting van president Chavez.

In plaats daarvan stelde de aartsbisschop voor rustige besprekingen te voeren tussen vertegenwoordigers van de bisschoppenconferentie en een afvaardiging van de regering. Het aartsbisdom van Caracas stelde in een verklaring dat de kardinaal niet op de uitnodiging in zou gaan om besprekingen te houden in het gebouw van het Congres. De huidige omstandigheden en de kans op sociale onrust buiten het congresgebouw betekent volgens de bisschoppen dat de kalmte en respect die nodig zijn voor zo"n gesprek, niet gegarandeerd kunnen worden.

Met deze verklaring beantwoordde het aartsbisdom de uitnodiging van de parlementsvoorzitster. De kardinaal stelde voor dat regeringsvertegenwoordigers en bisschoppen op een andere plek met elkaar zouden spreken om tot een vergelijk te komen. Tijdens dat gesprek zouden dan ook de missie van de Kerk in Venezuela aan de orde moeten komen, evenals de inhoud van uitspraken die ter discussie stonden.

Kardinaal Urosa "bevestigt opnieuw zijn respect voor de instituties van de staat, evenals zijn vastbeslotenheid om toegewijd zijn werk te blijven doen als bisschop van de katholieke Kerk voor het algemeen belang en de vrede voor de Venezolaanse bevolking, van wie het merendeel christelijke en katholiek is". Tevens dankt hij alle instellingen en mensen die hem gesteund hadden en solidair met de kardinaal waren tijdens de frontale verbale aanvallen die hij van Chavez te verduren had. (Bron: CNA)