Jordaanse prins wil één stem tegen christenvervolging

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Jordaanse prins El Hassan bin Talal wil één islamitische instantie die namens alle moslims geweld tegen Christenen veroordeelt.
20141112_Prins_El_Hassan_bin_Talal

De Jordaanse prins El Hassan bin Talal wil één islamitische instantie die namens alle moslims geweld tegen Christenen veroordeelt. El Hassan bin Talal tegenover Radio Vaticaan: "Het feit dat Christenen lijden, is weerzinwekkend voor ons allemaal. De realiteit is dat we één gemeenschap zijn: Christenen van de Arabische cultuur en Moslims van de Arabische cultuur." De Jordaanse leider, die een belangrijke verdediger is van de interreligieuze dialoog in het Midden-Oosten, veroordeelt de vervolging van christenen en vertelt dat de christenen die voor hulporganisaties werken om de vluchtelingen te dienen "prachtige, nobele mensen zijn die hun uiterste best doen voor de vervolgden van deze wereld."

De prins stelt dat de islamitische wereld een "Vaticaan-achtig overleg" moet organiseren om tot één enkele instantie te komen die kan spreken voor allen in de moslimwereld en soennitische en sjiitische gelovigen omvat. Een dergelijke autoriteit, gevestigd in Mekka, zou "een referentiepunt kunnen bieden voor discussie met het Vaticaan."