Joodse cartoonist komt op voor vervolgde christenen

dinsdag, 01 september 2015
Nieuws
De aanslag in Parijs is in ieder geval geen reden voor de Amerikaans-Israëlische cartoonist Yaakov Kirschen om zijn toon te matigen. Kirschen heeft een nieuw onderwerp ter hand genomen: christenvervolging.
Yaakov-Kirschen

De aanslag in Parijs is in ieder geval geen reden voor de Amerikaans-Israëlische cartoonist Yaakov Kirschen om zijn toon te matigen. Kirschen die al veertig jaar met zijn pen strijdt tegen antisemitisme, heeft een nieuw onderwerp ter hand genomen: de christenvervolging in het Midden-Oosten.

In zijn strijd tegen het antisemitisme haalde Kirschen met zijn cartoons en zijn tekeningen regelmatig grote kranten als de The Wall Street Journal en The New York Times. Kirschen heeft nu besloten om de aandacht te richten op wat hijzelf omschrijft als een van de meest genegeerde problemen: de vervolging van christenen in het Midden-Oosten. Volgens Kirschen worden christelijke minderheden afgeslacht, vermoord en verdreven. Hij stelt dat er simpelweg een etnische zuivering plaatsvindt, waarbij het Westen gewoon de andere kant op kijkt.

In een interview met CBN News zei Kirschen dat de totale apathie hem de grootste zorgen baart.Het is totaal krankzinnig dat de kerken zich hier niet tegen uitspreken. En het is onbegrijpelijk dat er geen demonstraties op straat worden georganiseerd.

 Bron: Joodse Omroep