Jongeren vasten na aanslag op kathedraal

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In de Noord-Iraakse stad Kirkuk hebben zo"n 150 jongeren afgelopen zaterdag de hele dag gebeden en gevast om het geweld te overwinnen. Aanleiding was de...
20120923_Irak01

In de Noord-Iraakse stad Kirkuk hebben zo"n 150 jongeren afgelopen zaterdag de hele dag gebeden en gevast om het geweld te overwinnen. Aanleiding was de bomaanslag die vorige week zondag op de Chaldeeuws-Katholieke kathedraal was gepleegd.

Terwijl Paus Benedictus XVI vorige week zondagavond zijn bezoek aan Libanon afsloot, ontplofte voor de kathedraal van Kirkuk een bom die alleen materiële schade veroorzaakte.

De Aartsbisschop, mgr. Louis Sako, was op dat moment in Libanon om uit handen van de Paus de Apostolische Exhortatie over de Kerk in het Midden-Oosten te ontvangen.

Het Pausbezoek, dat zonder incidenten verliep, viel samen met de wijdverbreide spanningen in de Islamitische wereld over het inmiddels beruchte anti-Islamfilmpje.

Dag van de Vrede

Omdat 21 september de Internationale Dag van de Vrede is, besloot een groep jonge mensen die dag te bidden en te vasten voor de vrede in de stad Kirkuk en in heel Irak.

Sprekend voor de jongeren zei de Aartsbisschop dat de Kerk in Irak, naar het woord van Paulus: "getroffen, maar niet verpletterd" (2 Kor 4:8) is. Hij prees het idee van de combinatie van gebed en vasten naar het voorbeeld van het Evangelie, waarin Jezus zegt dat sommige demonen "niet anders kunnen worden verdreven, dan door bidden en vasten" (vgl. Mattheüs 17:20). De 150 jongeren besloten de dag samen met andere gelovigen door deel te nemen aan de viering van de Eucharistie.

 

Bron en foto: AsiaNews