Jongere christenen ontvluchten Syrië massaal

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Volgens een bericht van Fides heeft de Syrisch orthodoxe priester Yousef Abdulmasih van de Syrische provincie Jazira gezegd dat individuen en families die het land verlaten, de hoop en de toekomst van de Syrische natie met zich...
20120912_021smallv3

Volgens een bericht van Fides heeft de Syrisch orthodoxe priester Yousef Abdulmasih van de Syrische provincie Jazira gezegd dat individuen en families die het land verlaten, de hoop en de toekomst van de Syrische natie met zich meenemen. "De uittocht uit onze stad loopt op volle toeren", zei hij. "Onze stad zal zo een stad van oude mensen worden", concludeerde de orthodoxe geestelijke. Zijn mening komt overeen met de zorgen van paus Franciscus, die bijvoorbeeld bij zijn toespraak tot het corps diplomatique, geaccrediteerd bij de Heilige Stoel, sprak over Syrië.

"De exodus van Christenen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika blijft een bron van zorgen, " zei de Heilige Vader bij die gelegenheid. "Zij willen het liefst blijven als onderdeel van het sociale, politieke en culturele leven in landen waarin zij bij willen dragen aan het algemeen belang . Daar hopen zij volledig geaccepteerd te worden als boodschappers van vrede en verzoening." De burgeroorlog bleek echter voor veel van hen een te groot obstakel, hetgeen hen deed besluiten het toenemende geweld in Syrië te ontvluchten. "Velen zien de Kerk als de enige weg naar verlossing die de problemen van de mensen weg kan nemen," aldus pater Abdulmasih. ‘sommigen wachten, anderen uitten kritiek. Weer anderen uitten beschuldigingen en kwaadaardige aanvallen. Iedereen wil dat er een eind komt aan dit lijden."

Bron: Zenit.org

Foto: mediawerkgroepsyrië.wordpress.com