Jezuïeten herdenken martelaars in Delft

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Op 13 november werd bij de Jezuïeten in Delft een gedachteniskapel ingericht, om de herinnering aan de geloofsmartelaars Nikolaas Kluiters (1985, Libanon) en Frans van der Lugt (2014, Homs, Syrië) levendig te houden. De kapel werd ingewijd door Johan Vers

Op 13 november werd bij de Jezuïeten in Delft een gedachteniskapel ingericht, om de herinnering aan de geloofsmartelaars Nikolaas Kluiters (1985, Libanon) en Frans van der Lugt (2014, Homs, Syrië) levendig te houden. De kapel werd ingewijd door Johan Verschueren, provinciale overste van de Jezuïetenprovincie.

De Nederlandse Jezuïet Frans van der Lugt (75) werd op 7 april 2014 in de Syrische stad Homs vermoord. Hij werd ontvoerd door gewapende mannen, werd geslagen en kreeg twee kogels in het hoofd. Hij leefde en werkte al 50 jaar in het Midden-Oosten. Pater van der Lugt weigerde evenwel ondanks de gevechten Homs te verlaten, uit solidariteit met de plaatselijke bevolking.

Pater Nico Kluiters uit Delft werd eind maart 1985 in een ravijn in Libanon verminkt en vermoord teruggevonden, nadat hij al jaren geregeld bedreigingen kreeg. Door zijn gelovigen uit de Bekaë¤-vlakte wordt hij als een martelaar beschouwd. In de kerk en thuis branden gelovigen kaarsjes bij zijn portret.

Bron: Kerknet