Jeruzalem: Kerken bidden voor verzoening

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In Jeruzalem wordt komende zaterdag een interkerkelijke gebedsdag voor verzoening, eenheid en vrede gehouden. Het is voor de vierde keer dat...
20100923jeruzalem01

In Jeruzalem wordt komende zaterdag een interkerkelijke gebedsdag voor verzoening, eenheid en vrede gehouden. Het is voor de vierde keer dat een dergelijke bijeenkomst wordt georganiseerd en die zal plaatsvinden in de Armeens-orthodoxe St.-Jacobuskathedraal.

Oproep

De Armeense Kerk heeft onlangs alle christenen over de hele wereld opgeroepen om iedere zaterdag om zes uur ‘s avonds te bidden voor vrede en verzoening.

Het doel hiervan is om juist in deze tijd samen met alle christenen te komen tot eensgezind gebed tot God, de Vader van alle christenen. Eenheid tussen de christenen is alleen mogelijk als daar vurig om gebeden wordt, aldus de Armeense christenen. "We weten dat de Heer luistert en dat dit gemeenschappelijke gebed de geestelijke kracht van onze Kerk zal doen groeien."

Televisie

Met het gebedsinitiatief hoopt men ook tot meer wederzijdse aandacht en begrip tussen de christenen te komen.

Bij de drie voorgaande bijeenkomsten waren ook de Syrisch-orthodoxe, Lutherse en de Grieks-katholieke Melkieten betrokken. Het zal voornamelijk worden gehouden in de liturgische taal van de gastkerk, het Armeens. De gebeden zullen vertaald via televisie ook voor anderen te volgen zijn.

Alle christelijke gemeenschappen van Jeruzalem en als christenen over de hele wereld worden van harte uitgenodigd om komende zaterdag in gebed samen te komen.

De gebedsbijeenkomst zal dezelfde dag via verschillende christelijke tv-netwerken worden uitgezonden.

De Kerk van Jeruzalem bereidt zich intensief voor op de gebedsmanifestatie in de diepe overtuiging dat de gebeden zullen worden verhoord. (Bron: H2oNews)