De Nigeriaanse president, Goodluck Jonathan, heeft een Jaar van Gebed uitgeroepen om zo de Kerk te mobiliseren tot gebed voor oplossing van de problemen van het land met Goddelijke hulp. De president kondigde het project aan tijdens een kerkelijke viering ter gelegenheid van de 52ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Nigeria in het Oecumenisch Christelijk Centrum van Abuja.
Jonathan zei waardering te hebben voor Christenen die bidden voor Nigeria en stelde te geloven dat als het goed gaat met Nigeria, het ook goed zal gaan met de gezinnen. "Hoewel we nog voor veel problemen staan, zal God ons niet vergeten en zullen we die moeilijkheden overwinnen," voegde hij toe. Het gebedsproject was voorgesteld door de Christian Association of Nigeria (CAN). De aanleiding was het grote aantal uitdagingen waar het land voor staat en in het bijzonder de drang om oplossingen te bedenken. Het project omvat 12 maanden van gebed voor nationale wedergeboorte en omvorming en startte 30 september. In een oproep aan zijn landgenoten om de regering te helpen het land op te bouwen zei Jonathan: "Een leider kan niet alleen de hele natie veranderen," hij kan dat alleen als hij gebruik maakt van mensen. Hij citeerde het voorbeeld van de profeet Nehemia die de muren van Jeruzalem bouwde en zei te geloven dat er op elk niveau van de regering Nehemia’s waren die God kon gebruiken. "Ik geloof sterk dat God u zal gebruiken om dit land te helpen en ik geloof dat Nigeria zal slagen," zei de president.
Corruptie
Ook herinnerde Jonathan zijn gehoor eraan dat Nigeria tweede stond op de lijst van landen die corruptie willen uitroeien. "We zullen hard werken. We hebben al vooruitgang geboekt en zullen niet rusten voordat de zaken veranderen," zei hij. De president van de CAN, de priester Ayo Oritsejafor, verwees in zijn homilie naar 2 Kronieken 7:14 en zei dat Nigeria zich eerst moet verootmoedigen voor God. Over de aanstokers van veel geweld, de moslimgroepering Boko Haram zei hij dat hun acties niet voortkomen uit armoede, maar uit een religieuze fundamentalistische ideologie. Boko Haram wordt volgens Oritsejafor financieel gesteund door geldschieters binnen Nigeria en door buitenlandse bronnen die Nigeria het liefst zien als een land verdeeld langs religieus-etnische grenzen.
Bron: ICC
Foto: Daily Times NG