Islamitische terreurgroep Boko Haram doodt ruim 200 mensen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De islamitische terreurgroep Boko Haram heeft deze week bij verschillende aanvallen in het noordoosten van Nigeria ruim 200 mensen gedood.
20140506_Nigeria01

De islamitische terreurgroep Boko Haram heeft deze week bij verschillende aanvallen in het noordoosten van Nigeria ruim 200 mensen gedood. Dat hebben autoriteiten van de deelstaat Borno, waar Boko Haram haar thuisbasis heeft, gemeld aan AP.

De BBC meldt dat in het dorpje Attagara zondag tenminste twintig doden vielen toen de islamitische terroristen, vermomd als soldaten, kerkgangers onder vuur namen. Aanwezige militairen van het Nigeriaanse leger zouden hebben nagelaten om in te grijpen. Een lokale politicus zegt dat het leger maanden terug al was gewaarschuwd voor mogelijke aanvallen van de islamitische terreurgroep. Zijn verzoek om bescherming door het leger werd niet ingewilligd.

Volgens Nigeriaanse media onderhoudt het leger mogelijk banden met Boko Haram. Tien generaals en vijf andere hooggeplaatste militairen zouden wapens en informatie door hebben gespeeld naar de islamitische terreurgroep.

Boko Haram, dat van Nigeria een islamitische wil maken, heeft dit jaar al ruim 2000 mensen vermoord. Volgens Nigeriaanse autoriteiten zijn inmiddels circa 750.000 mensen door het extreme geweld op de vlucht geslagen. De ontvoering van ruim 200 schoolmeisjes in april in het noordoosten van Nigeria door Boko Haram leidde tot protesten in de hoofdstad Aboeja.