Islamitische leiders noemen geweld Mosoel uitzonderlijk

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) heeft het geweld tegen de christenen van Mosoel "uniek in de geschiedenis van Irak" genoemd. Ekmeleddin Ihsanoglu, voorzitter van de organisatie, waarin 57 moslimlanden zijn vertegenwoordigd, heeft de
oic-sec-gen

De Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) heeft het geweld tegen de christenen van Mosoel "uniek in de geschiedenis van Irak" genoemd. Ekmeleddin Ihsanoglu, voorzitter van de organisatie, waarin 57 moslimlanden zijn vertegenwoordigd, heeft de autoriteiten in Bagdad opgeroepen "de schuldigen die achter deze aanslagen zitten op te pakken".

Ihsanoglu herinnerde er ook aan dat de OIC altijd aandringt op ‘respect voor minderheden in de moslimwereld". Een christelijk parlementslid, Yunadim Kanna heeft er bij premier Nouri al-Maliki op aangedrongen dat de 1500 christelijke gezinnen die naar dorpen in de buurt gevlucht zijn, ook genoeg veiligheid geboden wordt, zodat ze de komende dagen kunnen terugkeren. Een commandant van de Irakese grondtroepen, generaal Ali Ghaidan, spreekt echter van "overdrijving van de media die de angst en vrees bij deze gezinnen aanwakkert, ook als er geen gevaar dreigt". (KN/AsiaNews)