IS vernielt klooster Syrië

vrijdag, 21 augustus 2015
Nieuws
Strijders van IS (Islamitische Staat) hebben een Sryisch klooster uit de vijfde eeuw vernield. Enkele weken geleden werd pater Jacques Mourad uit hetzelfde klooster ontvoerd.
ACN-20150522-25078

Strijders van IS (Islamitische Staat) hebben een Sryisch klooster uit de vijfde eeuw vernield. De militanten gingen het Mar Elian-klooster in de stad al-Quaryatayn te lijf met bulldozers. Op foto’s is te zien dat het gebouw in puin ligt. Enkele weken geleden werd pater Jacques Mourad uit hetzelfde klooster ontvoerd.

De West-Syrische stad in de provincie Homs werd begin augustus veroverd door IS. De stad ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van de ruïnestad Palmyra, die IS sinds mei ook in handen heeft. De leider van het Syrische katholieke klooster is ontvoerd. Waar hij is, is onduidelijk. IS heeft de laatste maanden vaker cultureel erfgoed in Syrië en Irak gesloopt. Eerder werden bijvoorbeeld eeuwenoude beelden in het Iraakse Mosul aan diggelen geslagen. IS vernietigt overigens niet alleen kunst en cultuurhistorisch erfgoed, maar handelt er ook in om aan geld te komen.

Bron: NU.nl/Kerk in Nood