IS vermoordt drie Assyrische Christenen

zondag, 11 oktober 2015
Nieuws
In de ochtend van 23 september heeft IS drie Assyrische Christenen in Syrië geëxecuteerd.
assyrische_christenen_vermo

Op die datum vierden de Moslims het offerfeest. De executie blijkt uit een video die IS heeft verspreid. Het is niet bekend waarom IS twee weken heeft gewacht met het vrijgeven van de video.

De drie Assyriërs dragen oranje overalls en zitten geknield. Met geweerschoten in het achterhoofd werden ze gedood. Ze werden geïdentificeerd als dr Abdulmasih Enwiya en Ashur Abraham van het dorp Tel Jazira en Basam Michael van het dorp Tel Shamiran. De drie Assyriërs maakten deel uit van de groep van 253 Assyriërs die werden ontvoerd door IS op 23 februari, toen het 35 Assyrische dorpen aan de rivier Khabur in de provincie Hasaka overrompelde. IS liet vervolgens 48 gijzelaars vrij. Met de dood van deze drie worden nu nog 202 Assyriërs door IS gegijzeld.

In de video verklaarde IS dat de resterende Assyriërs ook zullen worden geëxecuteerd als er geen losgeld voor hen wordt wordt betaald. IS eist $ 50.000 voor elke gijzelaar, in totaal meer dan 10 miljoen dollar.

De video toont eerst drie Assyriërs, die elk hun naam en dorp noemen. Deze drie worden geëxecuteerd. De video toont vervolgens drie andere Assyriërs op hun knieën achter de lichamen van de drie gedode Assyriërs. De drie Assyriërs vertellen hun naam en het dorp en één zegt: "Wij zullen hetzelfde lot ondergaan als deze [wijzend op de 3 gedode Assyriërs voor hem] als u niet de juiste maatregelen neemt om ons vrij te krijgen."

Bron: www.aina.org