Iran neemt 6500 bijbels in beslag

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Iran heeft 6500 exemplaren van de bijbel in beslag genomen in het Noordwesten van het land als onderdeel van een campagne van de Iraanse autoriteiten tegen de christelijke gemeenschap. Volgens het christelijke nieuwsbureau Mohabat News...
20110831Iran01

Iran heeft 6500 exemplaren van de bijbel in beslag genomen in het Noordwesten van het land als onderdeel van een campagne van de Iraanse autoriteiten tegen de christelijke gemeenschap. Volgens het christelijke nieuwsbureau Mohabat News heeft Majid Abhari, parlementariër met de portefeuille sociale zaken, gesteld dat "de betreffende missionarissen met veel geld en propaganda proberen onze jeugd op dwaalwegen te brengen."

In een ander persbureau zei Abhari dat de bijbels in beslag genomen waren omdat de regering vreesde dat christelijke missionarissen erop uit waren jonge Iraniërs te bestoken met "valse propaganda". "Belangrijk is volgens het persbureau dat inlichtingendiensten en juridische en religieuze autoriteiten moeten beletten dat alle religies hun krachten bundelen om een confrontatie aan te gaan met de islam. Wat zou anders de bedoeling zijn van dit grote aantal bijbels?" Volgens de organisatie Voice of the Martyrs zijn activiteiten van missionarissen in Iran verboden, hoewel het aantal bekeringen tot het Christendom in het grotendeels islamitische land de laatste jaren toeneemt. Bekering van de islam tot een andere godsdienst is in Iran een misdaad en degenen die zich bekeren worden vaak gearresteerd en berecht. Er is wetgeving in de maak om de ‘misdaad’ van afvalligheid van de islam te berechten met de doodstraf.

Verbrand

Het Christelijke Mohabat News meldde dat bij een eerdere inbeslagname van bijbels in november 2010 een bus doorzocht werd waarbij 300 bijbels werden ontdekt en verbrand. Ook zijn diverse kerken in Iran gesloten om bekering tot het Christendom te ontmoedigen. Een van deze kerken is de Assyrische Pinksterkerk in Teheran die in maart 2009 werd gesloten na dreigingen van de regering. De Christian Post meldde in februari 2010 dat de evangelische voorganger Wilson Issavi werd gearresteerd en dat zijn kerk, de Assyrische Evangelische Kerk in Kerkmanshah werd gesloten. Volgens Mohabat News maken Iraanse autoriteiten zich zorgen dat er ondanks hun islamitische propaganda bekeringen tot het Christendom plaatsvinden. Vooral omdat die bekeringen doorgaan onder dreiging van vervolging en arrestatie. De islamitische Republiek beschouwt zichzelf als de verantwoordelijke gids voor het denken van de mensen. (Bron: Christ. Post)