Iran martelt dominee wegens "bekeringen"

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Iraanse autoriteiten hebben de protestantse geestelijke dominee Wilson Issavi gevangen gezet en gemarteld wegens het "bekeren van moslims", meldt AsiaNews.
iran-200-x-210

De Iraanse autoriteiten hebben de protestantse geestelijke dominee Wilson Issavi gevangen gezet en gemarteld wegens het "bekeren van moslims", meldt AsiaNews.

Volgens het Farsi Christian Network heeft Issavi’s vrouw, Medline Nazanin, de dominee onlangs in de gevangenis bezocht. Zij gezondheid was slecht en hij droeg zichtbare sporen van marteling. Ook zou hij met executie zijn bedreigd. De 65-jarige geestelijke was begin februari opgepakt in Isfahan na een godsdienstige bijeenkomst in een particuliere woning. Issavi staat aan het hoofd van de Evangelische Kerk van Kermanshah, een vijftig jaar oude geloofsgemeenschap die banden heeft met de Assemblies of God.

Iraanse veiligheidsagenten hebben tegenover Issavi’s vrouw verklaard dat hij mogelijk ter dood gebracht zou worden vanwege zijn activiteiten.

Volgens Compass Direct News, is er in Isfahan sprake van een gerichte vervolging van protestantse christenen. Op 28 februari werden Hamid Shafiee en zijn vrouw Reyhaneh Aghajary, beiden bekeerde moslims, in hun woning gearresteerd. Sindsdien ontbreekt van hen ieder spoor.

Dominee Issavi was ook al in januari opgepakt. Bij die gelegenheid werd zijn kerk gesloten en verzegeld. Sindsdien hield de geestelijke huisbijeenkomsten.

De overheid vreest niet alleen bekeringswerk, maar is ook bang dat de godsdienstige bijeenkomsten dienen als dekmantel voor het beramen van activiteiten tegen het islamitische regime.

Bron: AsiaNews