Iran laat twee bekeerlingen vrij

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Na negen maanden in de gevangenis te hebben gezeten, zijn afgelopen week twee vrouwelijke bekeerlingen in Iran vrijgelaten, berichten bronnen in het land.
maryam_marzieh_resize

Na negen maanden in de gevangenis te hebben gezeten, zijn afgelopen week twee vrouwelijke bekeerlingen in Iran vrijgelaten, berichten bronnen in het land.

De 27-jarige Maryam Rostampour en de 30-jarige Marzieh Amirizadeh werden afgelopen woensdag zonder borgtocht op vrije voeten gelaten, aldus de organisatie Elam Ministries. Zij zijn momenteel thuis bij hun familie, maar lopen nog kans in de toekomst weer voor een rechtbank te moeten verschijnen voor verhoor. "Woorden zijn niet genoeg om onze dankbaarheid uit te drukken voor de Heer en zijn mensen die hebben gebeden en gewerkt voor onze vrijlaten", zo tekende Elam op uit hun monden.

De president van de Amerikaanse tak van Open Doors reageerde verheugd op de vrijlating van de twee: "Prijs de heer voor het geweldige nieuws uit Iran van de vrijlating van Maryam en Marzieh. Letterlijk miljoenen christenen wereldwijd hebben voor hun vrijlating gebeden." Tegelijkertijd waarschuwde hij voor de toekomst van de twee, die "onzeker" blijft, en riep christenen op te blijven bidden voor hen en andere vervolgde gelovigen in Iran.

De twee jonge vrouwen werden op 5 maart gearresteerd op beschuldiging van activiteiten gericht tegen de staat en "deelname aan illegale bijeenkomsten" als gevolg van hun deelname aan activiteiten van huiskerken. Ze werden gevangengezet in de Evin-gevangenis, die berucht is voor de schending van mensenrechten en het uitvoeren van de doodstraf. Hun rechtzaak vond plaats in Teheran. Volgens berichten werden zij door de rechter onder druk gezet hun christelijk geloof af te zweren en naar de islam terug te keren. Omdat zij dit weigerden, werden zij opnieuw enkele maanden opgesloten. (Christian Post)