Irak: Kerk kraakt doodvonnis terroristen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Irakese Kerk heeft het doodvonnis bekritiseerd van de drie hoofd- verantwoordelijken voor de bloedige aanslag op een Syrisch-katholieke Kerk in Bagdad in 2010.
20120702_Irak01

De Irakese Kerk heeft het doodvonnis bekritiseerd van de drie hoofdverantwoordelijken voor de bloedige aanslag op een Syrisch-katholieke Kerk in Bagdad in 2010.

Het christendom staat voor het leven en bepleit vergeving en opvoeding, zei hulpbisschop van Bagdad Schlemon Warduni vrijdag. Ook bestraffing is in lijn met christelijke fundamenten, maar een terdoodveroordeling niet, aldus mgr. Warduni.

Donderdag bevestigde de hoogste Irakese rechter de doodstraf voor de drie terroristen. Zij zijn verantwoordelijk voor het bloedbad dat op 31 oktober 2010 in de Syrisch-katholieke kathedraal van Bagdad plaatsvond.

Na een overval vluchtten de drie, die vermoedelijk tot al-Qaeda behoren, de kerk in en namen de deelnemers aan de avondmis in gijzeling. Bij de bevrijdingsactie door Irakese veiligheidstroepen kwamen 58 mensen om, onder wie drie priesters. Meer dan zeventig mensen raakten gewond.

Paus Benedictus XVI veroordeelde destijds het "absurde geweld" tegen weerloze Misbezoekers.

(Bron: Katholiek Nieuwsblad)