Irak: islamisten ontvoeren christelijke studente

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In de Noord-Irakese stad Mosul is maandag op de universiteit een christelijke studente ontvoerd door islamitische radicalen.
bangladesh_-_donne_e_bambino_600_x_450-200-x-150

In de Noord-Irakese stad Mosul is maandag op de universiteit een christelijke studente ontvoerd door islamitische radicalen.

De ontvoerders van eerstejaars studente Sarah Edmond Youhanna hebben de familie van het meisje gebeld en gezegd dat zij lid zijn van een islamitische groep. De politie heeft inmiddels een aantal studenten opgepakt die van betrokkenheid worden verdacht.De ontvoering heeft onder de vele christelijke studentes een golf van paniek veroorzaakt. In het verleden werden al eerder christelijke meisjes aangevallen en met bijtend zuur overgoten omdat ze make up gebruikten of geen sluier droegen.Het leven van de christenen in Mosul wordt beheerst door een constante angst voor aanslagen en ontvoeringen. In de afgelopen twee maanden waren vier kerken en een dominicanessenklooster het doelwit van aanvallen. Daarnaast zijn verschillende christelijke maar ook islamitische woningen vernield. Vijf christenen werden vermoord, anderen zijn het slachtoffer van ontvoeringen. Volgens de christelijke leiders maken de aanslagen deel uit van een doelgerichte campagne om heel Irak van christenen te zuiveren. Sinds de oorlog in 2003 begon is er sprake van een gestage uittocht van christenen.

Bronnen in Mosul bevestigen dat alle aanslagen en ontvoeringen dienen als "waarschuwing" en de massale uittocht van christenen kracht bijzetten. "De gezinnen die zijn gevlucht naar het noorden van Irak hebben geen werk, noch enig levensperspectief. De christelijke gemeenschap is voorbestemd om te sterven", aldus de bron.

Bron: KN/AsiaNews