Irak: christelijke zakenman doodgeschoten

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Opnieuw is een lid van de christelijke gemeenschap in Kirkuk, Noord-Irak, het slachtoffer geworden van een "gerichte aanval tegen hem als christen". Maandagavond om 21.00 werd de 34-jarige zakenman Wadi Sali Hani doodgeschoten. Volgens lokale bronnen...<
20100531irak1

Opnieuw is een lid van de christelijke gemeenschap in Kirkuk, Noord-Irak, het slachtoffer geworden van een "gerichte aanval tegen hem als christen".

Maandagavond om 21.00 werd de 34-jarige zakenman Wadi Sali Hani doodgeschoten. Volgens lokale bronnen worden christenen steeds meer het doelwit van aanslagen. In de stad heerst volgens de bronnen dan ook "een onveilige sfeer". Wadi Sali Hani was getrouwd, had een dochter en was eigenaar van een telefoonwinkel. Op dit moment is het nog onduidelijk waarom hij werd vermoord, maar christenen vrezen dat de gemeenschap een nieuwe golf van geweld te wachten staat.

Noord-Irak, en met name Mosul en Kirkuk, is al geruime tijd het toneel van gerichte aanvallen tegen de christelijke gemeenschap. Het gebied ligt te midden van een machtsstrijd tussen Arabieren, Koerden en Turkmenen. Naar de mening van de christenen in het gebied doet de overheid niets om de aanvallen te stoppen. (Bron: AsiaNews)