Irak: Chaldeeuws-katholieke patriarch vraagt moslims mee te vasten voor vrede

zaterdag, 22 augustus 2015
Nieuws
De Chaldeeuws-katholieke patriarch Louis Raphael I Sako nodigt alle "moslim broeders en zusters" in Irak uit een paar dagen mee te doen met de jaarlijkse christelijke vastentijd die woensdag is begonnen.
20151902_Irak01

De Chaldeeuws-katholieke patriarch Louis Raphael I Sako nodigt alle "moslim broeders en zusters" in Irak uit een paar dagen mee te doen met de jaarlijkse christelijke vastentijd die woensdag is begonnen. Dat meldt de Vaticaanse missiepersdienst Fides.

 

Sako hoopt hierdoor "zo snel mogelijk het geschenk van vrede, stabiliteit en een waardig leven voor ons land en voor heel het Midden-Oosten" te verkrijgen. De patriarch deed zijn oproep op Aswoensdag, de dag die voor christenen het begin van de Vastentijd markeert.

 

"De Vastenperiode is een goede tijd voor berouw, bekering en verzoening, met onszelf, met de Heer en met anderen. Laten we van deze gelegenheid voor gebed, bezinning, onderscheiding en gewetensonderzoek gebruik maken om de harmonie te herstellen, overwegende dat verdeeldheid zondig is", aldus de patriarch.

 

Sako roept alle gelovigen van de Chaldeeuws-katholieke Kerk en alle Irakezen op "van het land te houden, net zoals wij van onze vader en moeder houden". "Werk aan versterking van onze eenheid in verscheidenheid, in plaats van sektarisme na te streven. Diversiteit is onderdeel van het plan van God", aldus de patriarch.

 

Bron: Katholiek Nieuwsblad/Fides