Iraanse cyber politie pakt Christelijke bloggers op

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Het Iraanse Christelijke persagentschap Mohabat News heeft meldingen binnengekregen dat de Iraanse Cyber politie, bekend onder de naam FTA, de woning van de Christelijke bekeerling. Alireza Ebrahimi...
20121119Iran01

Het Iraanse Christelijke persagentschap Mohabat News heeft meldingen binnengekregen dat de Iraanse Cyber politie, bekend onder de naam FTA, de woning van de Christelijke bekeerling Alireza Ebrahimi is binnengevallen. Ze waren van plan hem te arresteren en hadden arrestatiebevelen bij zich, maar geen bevel tot huiszoeking. Dus waren het autoriteiten in burgerkleding die het huis doorzochten zonder dat ze daartoe permissie hadden.

Volgens dezelfde meldingen vielen veiligheidsagenten ook in 30 mei 2012 al het huis van Ebrahimi binnen. Daarbij namen ze zijn persoonlijke bezittingen in beslag, inclusief zijn persoonlijke laptop, artikelen, aantekeningen en boeken over het Christendom. Voor de aanval kwamen ze op 27 mei om hem te arresteren, maar Ebrahimi was op dat moment niet thuis. Ervan uitgaande dat hij naar zijn vrienden kon zijn gegaan, vielen de agenten de woningen van twee Christelijke vrienden van Ebrahimi binnen. De twee, Saeed Mirzaei en Sadegh Mirzaei, werden dezelfde dag nog gearresteerd. Het zijn eveneens Christelijke bekeerlingen. Ze werden beschuldigd van propaganda tegen de islam en acties tegen de nationale veiligheid. Over hun huidige situatie is niets bekend

Vastbesloten

Alireza Ebrahimi bekeerde zich drie jaar geleden tot het Christendom. Hij is een Christelijke blogger, die zich ook beziggehouden heeft met Evangeliseren via sociale media als Facebook. Hoewel het goed kan dat hij het land verlaten heeft, zoekt de Iraanse Cyber politie nog altijd naar hem om hem te kunnen arresteren. Ebrahimi was gewoon te Evangeliseren door internet met andere Christelijke bekeerlingen als Saeed en Sadegh Mirzaei. Enige tijd geleden kondigde de chef van Iraanse Cyber politie aan vastbesloten te zijn op te treden tegen anti-godsdientige websites. In een interview met een van de binnenlandse nieuwsdiensten zei commandant Seyyed Kamal Hadiyanfar: "we zullen absoluut optreden tegen anti-religieuze websites en weblogs en diegenen die oproer veroorzaken in cyber space". "Tegen elke groep die het gemikt heeft op het leven of de bezittingen van anderen of cyber space gebruikt om religieuze verhoudingen te verstoren of verdeeldheid tussen godsdiensten te creëren, zal opgetreden worden."

Betreuren

De Iraanse Cyber politie, bekend als FTA, werd in januari 2011 opgezet. Het is een speciale eenheid van de Iraanse politie. Haar belangrijkste taak is cyber misdaden op sporen en Iraanse bloggers in de gaten te houden. De arbeider en blogger Sattar Behesthi werd door FTA gearresteerd zonder arrestatiebevel en op 3 november doodgemarteld. Hij werd opgepakt op 30 oktober vanwege "actie tegen de nationale veiligheid via activiteiten op sociale media". De ondercommandant van de Iraanse politie, Ahmadreza Radan, zei de actie tegen Sattar Behesthi te betreuren.

Bron: Mohaba News

Foto: Mohaba News