Inwijding van een nieuwe kerk in Berhimunda

Project
Het was groot feest, toen in Berhimunda, in het Oosten van India, de nieuwgebouwde kerk St. Ignatius van Loyola werd ingewijd.
ACN-20150810ind28862

Project in India
Het was groot feest, toen in Berhimunda, in het Oosten van India, de nieuwgebouwde kerk St. Ignatius van Loyola werd ingewijd. De bisschop zelf was gekomen. Hij werd met traditionele dansen verwelkomt, voordat hij de H. Mis opdroeg. Talrijke priesters en vrouwelijke religieuzen en meer dan 1500 gelovigen namen aan de inwijding van het kerkgebouw deel, dat met de hulp van onze weldoeners, die daarvoor 7950 euro hadden gedoneerd, is ontstaan.

Destijds was er niets
De plaats Berhimunda behoort tot de parochie van St. Josef van Ambapani, die in 1998 werd opgericht. Destijds was er hier niets: geen kerk, geen parochiehuis, geen ruimte voor het parochiewerk en het werk moest bij nul beginnen. De parochie strekt zich uit over een groot gebied, dat sterk onderontwikkeld is, en waarvan de bewoners in meerderheid tot etnische minderheden behoren.

Grote armoede
Er stond in Berhimunda een kleine kapel, die in 1915 nog door de eerste missionarissen was opgetrokken. Dat gebouwtje bestond uit leem en hout en was onder invloed van het weer ondertussen bouwvallig en bovendien was het voor het groeiende aantal gelovigen veel te klein geworden. De mensen hebben geld opgehaald voor een nieuwe kapel, maar de gezinnen in de regio leven in grote armoede en dus konden zij het benodigde bedrag niet bij elkaar krijgen.

Altijd dankbaar
Pastoor Bijay Kerketta schrijft ons: „In naam van de inwoners van Berhimunda zou ik mijn grote dankbaarheid willen uitspreken voor uw vriendelijke ondersteuning. U kunt er verzekerd van zijn dat wij voor u bidden. Wij zullen Kerk in Nood en iedereen die ons geholpen heeft, altijd dankbaar zijn!“

Projectcode: 317-01-19

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood