Interview: "Paus naar Afrika ondanks dreiging"

dinsdag, 24 november 2015
Nieuws
In het programma "Kijk op het nieuws" van Radio Maria spreekt Kerk in Nood medewerker Dennis Peters over de actualiteiten in het nieuws.
20110517kenia01

Vandaag sprak hij over de reis van Paus Franciscus naar Afrika. Ondanks de dreiging van Al-Shabaab, een islamistische terreurorganisatie, bezoekt de Paus vanaf woensdag Kenia. In de hoofdstad Nairobi worden 1 miljoen mensen verwacht. Veel mensen, ook Moslims, zijn blij met het bezoek van Franciscus. Toch is er de dreiging van een aanslag.

 

Steek hier een kaarsje op voor een veilige en vruchtbare reis van de Paus in Afrika.

Een prachtig gebed ter inspiratie

Almachtige en eeuwige Vader. U heeft uw dienaar Paus Franciscus gekozen als de opvolger van de apostel Petrus en als herder van Uw kudde.

Wij bidden U, kijk goedgunstig neer op het pastorale bezoek aan Afrika. Inspireer de Afrikaanse volken hem goed te ontvangen.

Moge de heilige Geest het verstand en de harten van de Afrikaanse volken verlichten om hartelijk en ontvankelijk te zijn voor zijn bemoedigende boodschap.

Moge hij voor uw volk een zichtbare band van eenheid zijn die genezing en verzoening brengt, liefde en vrede. Opdat door U, herder van alle zielen, allen de waarheid mogen kennen en het eeuwige leven mogen bereiken. Amen.