Industriële borduurmachine voor zusters

Project
Het diocesane Instituut van de Dienaressen van Jezus Christus, Hogepriester werd opgericht in 1989 in het Bisdom van Iasi, in het noordoosten van Roemenië. Tegenwoordig zijn er meer dan 150 zusters, van wie er vijf in Italië, drie in Moldavië, drie in Oos
20080929_roemenie

Het diocesane Instituut van de Dienaressen van Jezus Christus, Hogepriester werd opgericht in 1989 in het Bisdom van Iasi, in het noordoosten van Roemenië. Tegenwoordig zijn er meer dan 150 zusters, van wie er vijf in Italië, drie in Moldavië, drie in Oostenrijk en twee in Israël verblijven. Het apostolaat van de zusters omvat het verzorgen van kerken en pastorieën, de verpleging van oude en zieke priesters en zorgtaken in seminaries.

Ook maken ze misgewaden, liturgische kleding en bakken ze hosties. Voor de productie van liturgische gewaden willen de zusters graag een industriële borduurmachine aanschaffen, om zo kleding van betere kwaliteit te kunnen produceren en efficiënter te kunnen werken. Deze activiteit helpt de zusters om te voorzien in hun levensonderhoud en voor het noviciaat en de oudere leden van de orde. Daarom deed de algemeen overste, Zuster Valeria Dobos, gesteund door de bisschop van Iasi, Msgr. Petru Gherghel een aanvraag voor hulp bij de aankoop van een borduurmachine.

Kerk in Nood heeft haar € 6.500 beloofd. Wilt u ons helpen?

De projectcode is 423-05-31