Indrukwekkende verhalen Chinese deelnemers WJD

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
"Allereerst heb ik gemerkt dat de internationale katholieke jeugd erg enthousiast is! Ik was ook erg blij om deze tijd door te brengen met de medewerkers en vrijwilligers van Kerk in Nood. Ze brengen hun geloof in de praktijk en nemen deel aan de...
China_WYDRio2013_Copacabana_small

Chinese deelnemers aan de Wereldjongerendagen in Rio geholpen door WJD.

Wat is uw indruk van de Wereldjongerendagen in Rio? Wat heeft deze ervaring u en uw groep gebracht?

"Allereerst heb ik gemerkt dat de internationale katholieke jeugd erg enthousiast is! Ik was ook erg blij om deze tijd door te brengen met de medewerkers en vrijwilligers van Kerk in Nood. Ze brengen hun geloof in de praktijk en nemen deel aan de liefde van god! Het was een indrukwekkende en een bemoedigende ervaring voor mij. Ten derde voelde ik de energie en passie van paus Franciscus, hoewel ik het meeste van wat hij zei niet kon begrijpen."

"Een van de meest bijzondere ervaringen was de broederlijke liefde tussen alle deelnemers van de WJD. Hun liefde was bijna tastbaar. Toen we samen gebeden hebben, hoewel we uit verschillende culturen komen en andere talen spreken, waren we verenigd in het geloof en de liefde van God. Hoewel we elkaar niet kunnen begrijpen, kunnen we nog steeds de eenheid van de kerk en de liefde van God voelen.
Als we terug naar ons land gaan, zullen we de liefde van God in de praktijk brengen en leven met de geest van de WJD. Het is heel belangrijk voor ons om de liefde van God te voelen, niet alleen om het te zeggen en te verkondigen. Wanneer we de liefde van God in de praktijk brengen, zal ons gedrag andere mensen beïnvloeden. Zelfs als ze nog niet van Jezus gehoord hebben, zullen ze onze liefde voelen en onze acties zien en nieuwsgierig worden. Daardoor zullen ze tot ons komen. Dan kunnen we ze vertellen: "Dit komt van Jezus Christus en zijn offer en liefde voor ons."

"Door hem hebben we ons leven vernieuwd! Jezus Christus is onze hoop op het eeuwige leven. Alleen door het volgen van Hem en door Hem kunnen we de beloofde plaats krijgen en alleen via hem kunnen we echt van iedereen houden."

"Het was zo geweldig, zo katholiek en dus zo vol van diepe geestelijke vreugde! Het was een levende getuige van een internationale familie verenigd in geloof, ook al konden we vaak niet begrijpen wat de anderen zeiden. De jongeren waren zeer trouw en echte Christenen."

"Voor de jongeren in mijn groep was het de eerste keer dat ze het land verlieten. De uitwisseling met andere christenen openden hun geest en ogen en het was een gelegenheid om hun geloof te versterken."

Wat zou u willen zeggen tegen Kerk in Nood weldoeners?

"Het is een geweldig cadeau voor mijn groep jonge Chinezen dat Kerk in Nood ons begeleid en geholpen heeft tijdens onze reis in Brazilië. Ze hebben ons en andere katholieke gemeenschappen in China geholpen door de financiering van de bouw van kerken en buurthuizen waar veel christenen van hebben geprofiteerd in China, maar ook andere mensen in nood! Wij danken de donateurs en bidden tot God om hen te zegenen. Moge Hij ze behoeden omdat ze zijn zoals de barmhartige Samaritaan en veel mensen hebben geholpen".

"Dank u voor uw vrijgevigheid! Uw acties zullen worden gezien door de Vader. U heeft een fortuin in de hemel opgebouwd!"

Bron en Foto: Kerk in Nood