Indonesische huiskerk verwoest

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De politie heeft in het dorp Limusnunggal (West Java) een woonhuis vernield dat regelmatig als huiskerk gebruikt werd door de Narogong Pentecostal Church. De actie leidde tot vechtpartijen tussen agenten en...
muur-200-x-148

De politie heeft in het dorp Limusnunggal (West Java) een woonhuis vernield dat regelmatig als huiskerk gebruikt werd door de Narogong Pentecostal Church.

De actie leidde tot vechtpartijen tussen agenten en kerkgangers. Ten slotte werd het huis afgebroken en tien mensen gearresteerd. "Mensen in de omgeving van het kerkgebouw, inclusief niet-christenen, hadden geen enkele moeite met de aanwezigheid van de kerk," zei het hoofd van de wijk, Junaedi Syamsudin. "Maar een groep met de naam Forum van de Moslimbroederschap van Limusnunggal is al vanaf 2008 in de weer om de kerk te laten verdwijnen."

"Drie maanden geleden gingen leden van het Forum naar de plaatselijke overheid om bezwaar aan te tekenen tegen de aanwezigheid van de kerk," aldus Syamsudin. De regent beloofde toen het gebouw te verwoesten. Politiechef Eddy Hidayat beweerde dat het huis geen gebruiksvergunning had. Maar de coördinator van de Pinksterkerk, Hotlan P. Silaen, antwoordde vinnig dat de politie niet neutraal was in dit dispuut,

"De strijd met de gelovigen had vermeden kunnen worden," aldus Silaen, "als de politie neutraal was geweest en zich niet had laten verleiden tot een situatie waarbij fysiek geweld werd toegepast." De geestelijke leider van de gemeenschap, Rekson Siturius, kondigde aan dat de kerk "juridische actie" zou ondernemen tegen degenen die verantwoordelijk waren voor het afbreken van de kerk, inclusief de lokale overheid. (Bron: Asianews)