Indonesië: "Geen godsdienst op ID-kaart"

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Een prominente Christelijke politicus in Indonesië heeft opgeroepen niet langer de religieuze overtuiging op ID-kaarten te vermelden, bericht de Jakarta Globe.
20140106_Indonesie01

Een prominente Christelijke politicus in Indonesië heeft opgeroepen niet langer de religieuze overtuiging op ID-kaarten te vermelden. Dat meldt de Jakarta Globe.

Alle Indonesiërs zijn verplicht een ID-kaart te dragen waarop de religieuze overtuiging vermeld wordt. Van de 251 miljoen inwoners is 86% Moslim, 6% Protestant, 3% Katholiek, 2% Hindoe en 1% Boeddhist.

Luitenant-gouverneur Basuki Tjahaja Purnama van Jakarta vindt dat "de praktijk burgers discrimineert die niet behoren tot de officieel erkende godsdiensten", en daardoor "gedwongen zijn hun overtuiging te loochenen om een ID-kaart te kunnen krijgen".

Volgens de website van de Amerikaanse strijdkrachten in de Pacific zou Purnama echter hebben voorgesteld op de ID-kaart de optie "overig" toe te voegen in plaats van de verwijdering van de religieuze overtuiging.

Ook zou de machtige Moslimorganisatie Nahdlatul Ulama het voorstel van Purnama al hebben afgewezen. Een vertegenwoordiger van de organisatie zou gezegd hebben dat "door iemands religie te kennen, kunnen wij bewust tolerant zijn", aldus Tubagus Robbyansyah.

Bron: CWN, foto: asiatourist