Indonesie: demonstratie voor godsdienstvrijheid

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Duizenden Indonesische protestanten hebben zondag deelgenomen aan een kerkdienst voor het presidentieel paleis in Jakarta. De Protestantse Kerk van Batak wilde zo protesteren tegen...
20100817Indonesie01

Duizenden Indonesische protestanten hebben zondag deelgenomen aan een kerkdienst voor het presidentieel paleis in Jakarta. De Protestantse Kerk van Batak wilde zo protesteren tegen de onverschilligheid van de regering over de constante vervolging van het de geloofsgemeenschap door extremistische moslims.

De gemeenschap van protestanten in Bekasi is al jarenlang doelwit van radicale moslims, die verhinderen dat diensten plaatsvinden. Een maand geleden werd de situatie erger: de gemeenteraad van Bekasi sloot de ruimtes waar de christenen hun diensten hielden, maar stond hen wel toe in de open lucht bijeen te komen. Op 9 augustus verstoorde een groep van 800 moslims een dienst. Verschillende mensen werden geslagen en raakten gewond.

"Wij hebben een morele plicht te protesteren op de meest strategische plaats, dat wil zeggen, voor het presidentieel paleis", zei de vrouwelijke dominee die de bijeenkomst organiseerde. "Onze president moet wakker worden en zien wat er gebeurt wanneer – door gebrek aan aandacht van de staat – het recht van mensen hun geloof te belijden wordt geschonden door extremisten." (Bron: AsiaNews)