Indiase Kerk vraagt premier actie ontvoerde pater Tom

zondag, 12 februari 2017
Nieuws
Pater_Tom_Uzhunnalil

Drie Indiase kardinalen hebben overlegd met de Indiase premier Narenda Modi over het lot van hun ontvoerde landgenoot, pater Tom Uzhunallil.

De kardinalen Baselios Cleemis, George Alencherry en Oswald Gracias bezochten Mori donderdag. Zij vroegen hem om snelle maatregelen voor de vrijlating van de priester, die in maart 2016 in Jemen werd ontvoerd. Eind vorig jaar dook een video op waarin de zichtbaar lijdende salesiaan vraagt om meer aandacht voor zijn lot.

Actie
Modi verzekerde de drie kardinalen ervan dat zijn regering onmiddellijke en noodzakelijke actie onderneemt. Zij verzekerden de premier er op hun beurt van dat de katholieke Kerk de groei van het land blijft steunen.

Modi liet de drie geestelijken ook weten dat zijn regering voorstander is van een bezoek van paus Franciscus aan India.

De Indiase bisschoppen hadden eerder laten weten dat zij de paus graag in hun land hadden verwelkomd zodat hij Moeder Teresa in Calcutta zou kunnen heilig verklaren. Vanuit enkele hindoenationalistische groepen dicht bij Modi’s partij staan, kwam er echter verzet tegen zowel de paus als de heiligverklaring.

Die vond uiteindelijk, zoals gebruikelijk bij heiligverklaringen, plaats op het Sint-Pietersplein in Rome. Paus Franciscus verklaarde Moeder Teresa op zondag 4 september heilig.

Bron: Katholiek Nieuwsblad – AsiaNews