Indiase hindoepartij gelinkt aan antichristelijk geweld

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Een rechter van het hooggerechtshof in de Indiase deelstaat Karnataka heeft een rapport afgerond waarin de band wordt gedocumenteerd tussen de regerende hindoe-nationalistische partij BJP en honderden gevallen van antichristelijk geweld in de afgelopen ja
280211_IndiaKarnataka

Een rechter van het hooggerechtshof in de Indiase deelstaat Karnataka heeft een rapport afgerond waarin de band wordt gedocumenteerd tussen de regerende hindoe-nationalistische partij BJP en honderden gevallen van antichristelijk geweld in de afgelopen jaren. Rechter Michael Saldanha baseerde zijn rapport op onderzoeken waarin 3000 mensen zijn gehoord.

Rapport

"De katholieke Kerk zal dit nieuwe Saldanha-rapport aan de federale regering van India presenteren en eisen dat actie wordt ondernomen tegen de regering van Karnataka", zei priester Charles Irudayam, secretaris van de commissie voor rechtvaardigheid, vrede en ontwikkeling van de Indiase bisschoppen. Het Saldanha-rapport, dat is samengesteld in opdracht van een christelijke organisatie, spreekt een eerder rapport tegen dat de lokale regering, politie en hindoegroepen vrijpleitte van verantwoordelijkheid voor gewelddadige aanvallen op christenen. Dat rapport leidde tot vreedzame protesten door tienduizenden christenen. (Bron: KN/Catholic Culture)