Indiase deelstaat kraakt rapport antichristelijk geweld

donderdag, 20 augustus 2015
Nieuws
De Indiase deelstaatregering van Karnataka, die geleid wordt door de Congrespartij, heeft een zogenaamd 'onafhankelijk" rapport van een rechter over het antichristelijk geweld in de stad Mangalore afgewezen.
image-2014-10-16_1

 

De Indiase deelstaatregering van Karnataka, die geleid wordt door de Congrespartij, heeft een zogenaamd ‘onafhankelijk" rapport van een rechter over het antichristelijk geweld in de stad Mangalore afgewezen. Volgens de regering staat het rapport vol contradicties en tracht het elke betrokkenheid van de Hindoewereldraad en andere hindoenationalistische groeperingen te verdoezelen. Onder meer het ‘Christelijke Forum voor Mensenrechten’, onder voorzitterschap van aartsbisschop Bernard Moras van Bangalore, de hoofdstad van de deelstaat Karnataka, had daarop aangedrongen.

 

Mangalore is de belangrijkste havenstad van Karnataka. Kort nadat de hindoenationalistische BJP-partij er aan de macht kwam, brak er geweld uit tegen de christelijke minderheid. Volgens ooggetuigen hielp de plaatselijke politie de daders ontkomen. Politieagenten zouden ook zelf christenen geslagen hebben. De deelstaatregering van premier Siddaramaiah geeft nu opdracht om de daders van het geweld te vervolgen. Daarmee geeft zij gehoor aan een van de aanbevelingen van de Nationale Commissie voor de Mensenrechten.

 

Voor de BJP-partij van premier Modi komt de beslissing erg ongelegen. Sinds zijn aantreden is er in het hele land een stijging van het geweld tegen christenen en andere religieuze minderheden.

 

Bron: KerkNet/Ucanews