Indiase bisschop roept op tot kalmte na aanval

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Gemaskerde vandalen hebben op 4 september een katholieke kerk in de Indiase deelstaat Kerala aangevallen. Dat heeft een lokale bisschop gemeld, die tevens de gelovigen waarschuwde deze aanval niet met geweld te beantwoorden. "We zullen...
20110907India01

 

Gemaskerde vandalen hebben op 4 september een katholieke kerk in de Indiase deelstaat Kerala aangevallen. Dat heeft een lokale bisschop gemeld, die tevens de gelovigen waarschuwde deze aanval niet met geweld te beantwoorden.

"We zullen wettelijke wegen bewandelen," vertelde bisschop Stanley Roman van Quilon tegen nieuwsagentschap Fides. "We hebben het incident gemeld aan de politie. We hebben vertrouwen in het werk van de politie en hopen dat ze de daders zullen aanhouden en hen zo spoedig mogelijk voor de rechter brengen. Ondertussen heeft bisschop Roman de parochianen van de Kerk van Onze Lieve Vrouw van Vailankanni in Zuid Kerala op het hart gedrukt "niet te reageren en het geweld en de vervolging vooralsnog met geduld te verdragen". Zo"n twintig mannen deden zondagavond een inval in de kerk en vernielden het altaar, de biechtstoelen en de liturgische gewaden. Plaatselijke katholieken arriveerden bij de kerk maar slaagden er niet in de aanvallers tegen te houden, die de katholieken weerstonden en op de vlucht sloegen.

Gealarmeerd

De bisschop van Quilon, die de kerk na de ontwijding bezocht, zei dat de Christenen in Kerala "bloot staan aan toenemend religieus extremisme van diverse kanten, zowel uit de hoek van Hindoes als moslims". "Er bestaat in de regio een erg levendige en grote katholieke gemeenschap," stelde mgr. Roman. "Daarom waren we van plan een grotere kerk te bouwen. Misschien hebben de plannen voor dit project de hindoe-extremisten gealarmeerd en probeerde ze ons indirect te intimideren." (Bron: EWTN News)