India: Vrouwen en dochters te koop

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Boeren en kindern in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh zouden zo zwaar in de schulden zijn geraakt dat zij ten einde raad hun vrouwen en dochters te koop aanbieden.
wife-for-sale-200-x-134

Boeren in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh zouden zo zwaar in de schulden zijn geraakt dat zij ten einde raad hun vrouwen en dochters te koop aanbieden.

De nood zou het gevolg zijn van de extreme droogte die grote delen van India teistert. De deelstaatregering vindt de situatie dermate alarmerend dat zij onderzoek heeft ingesteld. Ook de Nationale Vrouwencommissie heeft een onderzoeksdelegatie naar het gebied gestuurd.De Indiase agrarische sector heeft dit jaar zwaar te lijden onder een ernstige droogte die bijna de helft van het land treft. In een aantal deelstaten zijn hele dorpen ontvolkt en talloze boeren hebben zelfmoord gepleegd om daarmee verzekeringsgeld voor hun gezin te genereren.Het fenomeen dat vrouwen en dochters te koop aan worden geboden om de schulden af te lossen of de kosten van levensonderhoud te dekken is nog niet eerder voorgekomen. Slachtoffers van deze ze vorm van mensenhandel zeggen dat een vrouw tussen de 75 en 225 dollar kost, afhankelijk van haar schoonheid. Officieel wordt de prijs voorgesteld als een formeel huwelijkscontract. Politici van de deelstaat zeggen dat de zaak enorm wordt opgeblazen. Zij spreken tegen dat het om duizenden vrouwen zou gaan. Volgens kerkelijke functionarissen zijn de berichten echter zeer geloofwaardig.

Bron: AsiaNews