India: vrouwelijke religieus aangerand

donderdag, 20 augustus 2015
Nieuws
Een 47-jarige katholieke zuster is vorige week vrijdag- nacht aangevallen en aangerand door een aantal mannen.
20150623_India01

Een 47-jarige katholieke zuster is vorige week vrijdagnacht aangevallen en aangerand door een aantal mannen in een verpleeginrichting waar zij werkt in de Indiase deelstaat Chhattisgarh. Dat meldt AsiaNews.

 

Vastgebonden

 

De religieuze, lid van de Salesiaanse Missionarissen van de Onbevlekte Ontvangenis, werd zaterdagmorgen vroeg vastgebonden aangetroffen. Zij was bewusteloos en half naakt.

 

De zuster is opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft twee vrouwelijke agenten aangesteld voor verhoor om het incident te kunnen reconstrueren.

 

Het is niet duidelijk of de vrouw ook slachtoffer is geworden van seksueel geweld. Daarvoor was ze nog te zeer getraumatiseerd.

 

Ander motief?

 

Voor zover bekend braken twee gemaskerde mannen haar kamer binnen op zoek naar geld en waardevolle spullen. Toen zij die niet konden vinden vielen zij haar aan. Omdat de politie omgerekend 367 euro in een kast vond, is het twijfelachtig of roof inderdaad het motief was van de misdaad.

 

Geen respect

 

Volgens hulpbisschop Theodore Mascarenhas van Ranchi (Jharkhand) gaat het om meer dan alleen een "misdaad tegen een christelijke non". "Het is een misdaad tegen de waardigheid van vrouwen in India. Het toont het volledig gebrek aan respect voor onze moeders, zusters en dochters. Bovendien verontrusten dit soort gebeurtenissen ons als burgers van een grote natie die traditioneel bekend staat om zijn religieuze tolerantie."

 

Bron en foto: AsiaNews