India: vicepresident prijst Christenen om opbouwen natie

donderdag, 14 december 2017
Nieuws
De Indiase vice-president heeft de Katholieke Kerk geprezen voor "haar inspanningen om de natie op te bouwen en voor de altruïstische dienst bewezen aan de leden van de samenleving."
20171212-India-vicepresident-Venkaiah-Naidu

Venkaiah Naidu was eregast tijdens een kerstgroetceremonie, georganiseerd door de Indiase Bisschoppenconferentie (CBCI) in Delhi. De op één na hoogste vertegenwoordiger van de staat bevestigde dat "Jezus de Zoon van God is, Hij brengt goed nieuws naar alle seizoenen, volkeren, culturen en naties, Zijn boodschap is de boodschap van vrede. Als er spanning is, kunnen we geen aandacht besteden aan vredesactiviteiten."

Naidu benadrukte dat "mensen, in elk deel van de wereld, ongeacht hun kaste, geloofsovertuiging of nationaliteit, Kerstmis met grote vreugde vieren." Ook bevestigde hij het belang van Katholieken voor de ontwikkeling van India, "in het bijzonder voor het welzijn van de mensen: zij beheren de beste onderwijsinstellingen in het land, die bewustwording creëren van de behoefte aan onderwijs en opleiding voor mensen in nood. Onderwijs is het belangrijkste instrument voor sociale verandering. Het helpt waarden als compassie, moraal en ethiek over te brengen."

De politicus, een exponent van de Bharatiya Janata Party (hindoe-nationalistische partij), herinnerde eraan dat de Katholieke Kerk duizenden dispensaria en ziekenhuizen in heel India beheert. Katholieken dragen in het land zorg voor 25.000 scholen en universiteiten en zo’n 85.000 ziekenhuisbedden, zelfs in de meest ontoegankelijke gebieden. "Ik nodig jullie Christenen uit om dienstbaar te blijven met speciale aandacht voor de achtergestelde sectoren van de samenleving".

Kardinaal Baselios Cleemis, voorzitter van de Bisschoppenconferentie, gaf de eregast een kerststal en een afbeelding van India met daarop het kindje Jezus in de kribbe. Ook vroeg hij de regering om "hulp" voor de duizenden vissers die ontheemd zijn door de cycloon Ockhi in Kerala en Tamil Nadu. "Kerstmis, een feest van liefde, delen en vreugde, is de tijd om de dienstbaarheid te vernieuwen in gezinnen, in de gemeenschap en in de samenleving, om te werken aan de sociale en economische inclusie van iedereen, om duurzame vrede te bevorderen", besloot Naidu.

Bron: AsiaNews