India: Politie verijdelt aanslag op kathedraal

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Christenen in Satna, Centraal-India, zijn opgelucht nadat de politie een aanslag op hun kathedraal heeft weten te vorokomen, meldt UCANews.
satna-200-x-119

Christenen in Satna, Centraal-India, zijn opgelucht nadat de politie een aanslag op hun kathedraal heeft weten te vorokomen, meldt UCANews.

Een groep van zo’n zestig radicale hindoes trok onlangs ‘s morgens vroeg naar de St.-Vincentiouskathedraal waar zij antichristelijke leuzen scandeerden en afbeeldingen verbrandden.

De radicale hindoes waren volgens verschillende media van plan om beeltenissen van kerkleiders te verbranden in de kathedraal, om daarmee te protesteren tegen verschillende kerkelijke activiteiten.

"We voelen ons opgelucht omdat er geen ongewenste incidenten zijn gebeurd," vertelde priester Kodakallil, plebaan van de kathedraal. Hij zei ook dat de politie hem en zijn assistent-priester geadviseerd heeft niet voor de menigte te verschijnen.

Volgens plebaan Kodakallil hadden de media eerder over de dreiging voor de kerk geschreven. "De dreiging was ernstig en de Kerk kon dat niet lichtvaardig nemen. Dus hebben we politiebescherming voor de kathedraal aangevraagd." Daarbij voegde de priester er aan toe dat de Kerk afzonderlijke klachten ingediend heeft bij politie en civiele ambtenaren en dat hem beloofd is dat de autoriteiten de kerk zullen beschermen.