India: opnieuw kerken aangevallen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In de Indiase deelstaat Karnataka hebben vermoedelijke hindoe-extremisten begin deze week twee kerken aangevallen, ontheiligd en beschadigd, meldt AsiaNews.
violence-against-christians-in-orissa-0101-200-x-150

In de Indiase deelstaat Karnataka hebben vermoedelijke hindoe-extremisten begin deze week twee kerken aangevallen, ontheiligd en beschadigd, meldt AsiaNews.

Het eerste incident vond plaats in het dorp Thernamakki in het bisdom Karwar. Onbekenden vernielden een Lourdesgrot en sloegen de ramen van de kerk in. Bij het tweede incident in Inkal, bisdom Mysore, werd een uit de kerk gestolen Mariabeeldje ontwijd teruggevonden op het kerkplein.

Vorige week vrijdag probeerden leden van de rechtse hindoepartij Sri Rama Sene een kruis van de kerk in Mundalli (diocees Karwar) te ontheiligen, maar zij werden verjaagd door parochianen. De politie kon later acht van de aanvallers oppakken.

Volgens bisschop Derek Fernandes van Karwar was ook het incident van deze week in zijn bisdom het werk van hindoe-extremisten. Onlangs uitte een lokale hindoeleider dreigementen tegen christenen als wraak wegens de mishandeling van Indiërs in Australië.

De christelijke gemeenschap maakt zich grote zorgen over het toenemende geweld tegen christenen. Het ergste vinden de christenen het onrecht dat hen wordt aangedaan doordat de daders meestal ongestraft blijven en het zelden tot schadeloosstelling komt.

In de deelstaten Orissa en Karnataka hebben de lokale autoriteiten zelfs geweigerd om hindoegroepen aan te pakken die oproepen tot nog meer geweld tegen christenen.