India: katholieke zuster ontvoerd en verkracht

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In de Indiase deelstaat Orissa is eerder deze maand een 28-jarige katholieke zuster door een bende mannen ontvoerd en verkracht.
20131807_India01

In de Indiase deelstaat Orissa is eerder deze maand een 28-jarige katholieke zuster door een bende mannen ontvoerd en verkracht.

Dat meldt Asianews.

Volgens lokale bronnen had de zuster begin juli het bericht gekregen dat haar moeder ziek zou zijn.

Toen ze haar moeder op 5 juli wilde bezoeken, werd ze op een treinstation door een groep mannen, onder wie haar neef, opgewacht en meegenomen naar een afgelegen locatie. Daar werd ze meerdere malen verkracht.

Bijna een week later, op 11 juli, werd ze teruggebracht naar het station. De zuster heeft op 13 juli aangifte gedaan.

Twee daders, onder wie haar neef, zijn inmiddels gearresteerd. De andere aanvallers zijn vooralsnog spoorloos.

Aartsbisschop John Barwa van Cuttack-Bhubaneshwar heeft de aanval op de zuster veroordeeld. "Wat gebeurd is, is een schande. De daders moeten direct voor de rechter worden gebracht en het recht moet zijn beloop hebben.

Volgens de broer van het slachtoffer zou het geweld ingegeven kunnen zijn door familieproblemen. De zuster werd beschuldigd van betrokkenheid bij de dood van haar oom door Maoïstische rebellen.

De Indiase deelstaat Orissa staat bekend om het antichristelijke geweld dat er plaatsvindt. In 2007 en 2008 vielen honderden doden door geweld van hindoe-extremisten.