India: Hindoes verwoesten Pinksterkerk

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In de Indiase deel- staat Karnataka hebben hindoenatio- nalisten van Sangh Parivar een Pinkster- kerk verwoest. Dat meldt AsiaNews op grond...

In de Indiase deelstaat Karnataka hebben hindoenationalisten van Sangh Parivar een Pinksterkerk verwoest.

Dat meldt AsiaNews op grond van informatie van de Wereldraad van Indiase Christenen (GCIC), die juridische bijstand verstrekt aan de getroffen christenen.

Het incident vond plaats in de late avond van 20 november. De kerk behoorde tot de Blessing Youth Mission in het dorp Chippagiri Gowtown (district Karwar) en was vijftien jaar oud. Dominee Suresh Kithan Siddle heeft aangifte gedaan op het politiebureau, waar een agent beloofde dat de daders gepakt en berecht zullen worden.

Rond half elf ‘s avonds sloot een groep nationalistische hindoes zo"n dertig leden van de Pinkstergemeente in hun eigen huizen op. Er werd gedreigd met de dood indien iemand zou proberen te ontsnappen. Rond elf uur begon de groep de kerk te vernielen om haar uiteindelijk in brand te steken.

Radicale groepen

Volgens dominee Suresh behoren de aanvallers tot de lokale afdeling van Sangh Parivar, een hindoe-nationalistische beweging die nauw samenwerkt met andere radicale hindoegroeperingen.

Een maand geleden beschuldigden een aantal van deze hindoe-activisten dominee Suresh van bekeringen onder dwang. Zij bedreigden hem met "ernstige gevolgen" als hij daarmee niet zou stoppen.

Volgens Sajan George, voorzitter van de GCIC, zijn de "gelovigen van de kerk meestal dagloners. De Indiase grondwet garandeert vrijheid van godsdienst. Maar, dankzij de medeplichtigheid van de overheid, kunnen de extremisten van Sangh Parivar treiteren, slaan en valse beschuldigingen uiten over gedwongen bekeringen. Soms gaan ze zelfs zover dat ze kerken verwoesten."

Bron en foto: AsiaNews