India: Geweld tegen christenen laait op

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De laatste dagen is in India het geweld tegen christenen opnieuw opgelaaid, meldt de Vaticaanse missiepersdienst Fides. Zo is de politie in Chennai in...
20130823_india01

De laatste dagen is in India het geweld tegen christenen opnieuw opgelaaid, meldt de Vaticaanse missiepersdienst Fides.

Zo is de politie in Chennai in de deelstaat Tamil Nadu op zoek naar de ouders van de 23-jarige Lakshmi Priya. De vrouw, behorend tot een hindoefamilie, was katholiek geworden wilde nadat zij haar studie techniek had afgerond intreden in een klooster in Chennai. Haar ouders hebben haar met geweld ontvoerd.

‘Schadevergoeding’

In Jharkhand kwam het tot een geweldsuitbarsting nadat een zevenjarige scholier aan een katholieke school plotseling overleed aan een hartstilstand. Na zijn dood viel een woedende menigste de priesters en zusters aan van de jezuïetenmissie in Jharkhand en eiste een schadevergoeding van een miljoen roepies, zo"n 11.500 euro. Het klooster van de zusters die sinds 2005 aan de school verbonden zijn werd aangevallen en vernield. Een priester die tussenbeide wilde komen, pater Salomon, liep een ernstige hoofdwond op waarvoor hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

Volgens Fides vermoeden de jezuïeten dat een groep fanatieke hindoes achter de aanval zit.

Gefolterd

Enkele dagen eerder was in de deelstaat Rajasthan de moeder van een dominee ernstig mishandeld door hindoe-extremisten. Ze dreigden haar in stukken te snijden en te doden als zij zich niet tot het hindoeïsme zou bekeren. Het incident gebeurde op 13 augustus in Jaipur. Vier gewapende mannen braken in in het huis van dominee Vishaal Behl. Toen ze merkten dat hij niet thuis was sloegen ze de boel kort en klein. Vervolgens begonnen ze op zijn moeder in te slaan in een poging haar te dwingen waar haar zoon zich bevond. Daarbij heeft ze ernstige verwondingen opgelopen aan haar hoofd en armen.

Bron: Fides, foto: AsiaNews