India: Christelijk meisje verkracht en vermoord

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Bij een doelge- richte aanval van Hindoe-extremisten op een Christelijke gemeenschap in Orissa is een 17-jarig Christelijk meisje ontvoerd, verkracht en vermoord. Het lichaam...
20111905_India01

Bij een doelgerichte aanval van Hindoe-extremisten op een Christelijke gemeenschap in Orissa is een 17-jarig Christelijk meisje ontvoerd, verkracht en vermoord. Het lichaam van Banita Pradhan werd een week na haar ontvoering ernstig verminkt door de politie aangetroffen.

Angst

Volgens haar vader zitten Hindoe-extremisten achter de brute gewelddadigheden. Christelijke dorpsgenoten beamen dit en laken de onachtzaamheid van de overheid die dit geweld volgens hen straffeloos toelaat. Orissa was in 2008 het toneel van hevig antichristelijk geweld. "Er is grote angst onder de bevolking", zegt Asit Mohanty, regionaal directeur van de Wereldraad van Indiase Christenen (GCIC) in Orissa. "Het bloedbad van toen staat Christenen nog helder voor ogen. Ze zijn bang voor een herhaling van dat massale geweld. We bidden om Gods bescherming. Ook hebben we de politie gevraagd serieus naar de zaak te kijken, maar die heeft tot dusver nog geen actie ondernomen." Volgens Mohanty zijn dezelfde extremistische Hindoe-groeperingen verantwoordelijk voor zowel het huidige geweld als de pogrom in 2008. "Als politie en overheid geen actie ondernemen, dan zal deze beestachtige moord ongestraft blijven." Bij veel Christenen bestaat het vermoeden dat overheidsfunctionarissen samenspannen met de extremisten.

Intimidatie

Cijfers van het CGIC tonen aan dat het aantal ontvoerde, verkrachte en vermoorde Christelijke meisjes de afgelopen jaren in Orissa schrikbarend is toegenomen. Het geweld wordt gebruikt om de Christelijke gemeenschap te intimideren. De organisatie heeft een brandbrief geschreven naar de minister-president van Orissa. Daarin vraagt de CGIC hem om een veroordeling van het antichristelijke geweld.

Mensenhandel

De lokale Christelijke Kerk in Orissa alarmeerde de overheid enkele maanden geleden al over het explosief toenemende aantal meisjes dat in de handen van mensenhandelaren terechtkomt. De slachtoffers zijn voornamelijk Christelijke meisjes. Door het geweld van 2008 sloegen velen Christenen op de vlucht, dat gaf criminele bendes een gemakkelijke manier onder arme vluchtelingen hulpeloze meisjes te ronselen.

 

(Bron: KN/Agenzia Fides)