"In Nederland meer aandacht voor martelaren "

maandag, 03 april 2017
Nieuws
"Er begint in Nederland meer aandacht te komen voor de martelaren. We hebben nu al meer aanmeldingen voor de Avond van de Martelaren dan bij voorgaande edities."
Header-website-AvdM-2017

"Er begint in Nederland meer aandacht te komen voor de martelaren. We hebben nu al meer aanmeldingen voor de Avond van de Martelaren dan bij voorgaande edities. Ook komen er meer bisschoppen. Heel voorzichtig besteden zelfs de seculiere media aandacht aan de vervolging van Christenen", aldus Joris van Voorst tot Voorst, directeur van Kerk in Nood.

"Mogelijk dat de moord op de Franse priester Jacques Hamel, die natuurlijk erg dichtbij kwam, daarmee te maken heeft. Maar ook de moord op vier zusters van moeder Teresa in Jemen haalde het nieuws", aldus Van Voorst tot Voorst. "Maar er zijn nog wel momenten dat ik denk dat de Nederlandse media oogkleppen op hebben, zoals in de berichtgeving over Syrië. In Aleppo zijn Christenen buitenproportioneel geraakt door het geweld. Van de 500.000 Christenen zijn er nog maar 15.000 over. Daar lees of hoor je niets over."

Op de Avond van de Martelaren worden de Christenen herdacht die vanwege hun geloof zijn gestorven. De avond begint met de Heilige Mis die wordt voorgegaan door Mgr. Dr. J.M. Punt, bisschop van bisdom Haarlem-Amsterdam. Tijdens de kruiswegviering in de kerk worden getuigenissen voorgelezen en – onder muzikale begeleiding – kaarsjes opgestoken. Dit jaar zal een zuster van Moeder Teresa het getuigenis van congregatiegenote zr. Sally voorlezen over de moord op 4 medezusters in Jemen. Andere getuigenissen betreffen de moord op priester Jacques Hamel in Frankrijk, de moord op zuster Clara Agano uit Congo en de Koptische mevr. Ramzi uit Egypte.

Vrijdag 7 april 2017
18.30 uur               Heilige Mis
19.30 – 21.00 uur   Gebedsavond

St. Nicolaasbasiliek, Amsterdam
Prins Hendrikkade 74 – 76
(tegenover Amsterdam Centraal Station)

Meldt u aan via deze link