Imam Nazareth predikte vermoording paus

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Israëlische autoriteiten hebben een imam van een moskee in Nazareth beschuldigd van het preken van geweld tegen paus Benedictus en het aanhangen van al Qaeda en de globale jihad. Dat heeft... 
20101111Isral01

Israëlische autoriteiten hebben een imam van een moskee in Nazareth beschuldigd van het preken van geweld tegen paus Benedictus en het aanhangen van al Qaeda en de globale jihad. Dat heeft de Israëlische minister van Jusitie bekend gemaakt.

De beschuldigde, Nazim Mahmoud Salim, die een maand geleden is gearresteerd, leidde een groep van zo"n 2000 moslims en preekte ook in de zeer vooraanstaande al Aqsa moskee in Jeruzalem, de derde onder de heilige plaatsen van de islam. Salim zou zich voor geweld tegen de paus uitgesproken hebben tijdens het bezoek van Benedictus XVI aan Nazareth in mei 2009. Nazareth is de stad waar Jezus opgroeide en tegenwoordig "hoofdstad" van de Arabische minderheid in Israël. In zijn preken en op zijn website toonde de imam de afgelopen tien jaren regelmatig een aanhanger te zijn van "een ideologische wereldbeschouwing die zeer dicht staat bij de globale jihad". Bovendien schreef hij ‘stukken waarin hij steun uitsprak voor de terroristische beweging al Qaeda waarmee hij zich identificeerde".

Kruistocht

Gezegd wordt dat preken van Salim inspiratiebron zijn geweest voor aanvallen op joden en Christenen, en voor zeker een geval van het vermoorden van een jood. Ten tijde van Benedictus" bezoek aan het Heilig Land zou Salim tijdens een preek in de al Aqsa gezegd hebben: "de paus bereidt zich voor achter de muren van het Vaticaan en aan het hoofd van een kruistocht tegen de islamitische wereld. We zullen de paus uit Nazareth verdrijven". Salim wordt in ieder geval vastgehouden zolang het gerechtelijk onderzoek duurt. Dat bevestigde een woordvoerder van jusitie. (Bron: Reuters)