Hulpverlening Kerk in Gaza op volle kracht

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Te midden van beschietingen en niet nagekomen vredesbestanden draait de hulpverlening van Caritas Jeruzalem in Gaza op volle toeren. Dat meldt het persagentschap 'Fides'.
20142507_Wall_Jerusalem

Te midden van beschietingen en niet nagekomen vredesbestanden draait de hulpverlening van Caritas Jeruzalem in Gaza op volle toeren. Dat meldt het persagentschap ‘Fides’. Volgens Caritas Jeruzalem zijn er momenteel 130.000 Palestijnen op de vlucht, onder wie 70.000 die gevlucht zijn naar de scholen van de Verenigde Naties. 1.300 Palestijnen, voornamelijk moslims, zochten een onderkomen in de Grieks-orthodoxe kerk van Sint-Porphyrius, om er veilig te zijn voor de Israëlische bombardementen. Zevenhonderd ontheemden zijn gevlucht naar de katholieke kerk van de Heilige Familie.

Raed Abusahliah, directeur van Caritas Jeruzalem: "Onze 18 medewerkers zetten zich onvermoeibaar in in onze mobiele medische centra en bij de verdeling van overlevingspaketten voor gezinnen die gevlucht zijn naar de scholen van de Verenigde Naties. De Palestijnse priester van Ramallah draagt al een week zorg voor vluchtelingen in de orthodoxe kerk en katholieke school. We verdelen voedsel en warme maaltijden, melk, babyvoeding en brandstof voor de elektrische generatoren. Via Caritas Internationalis lanceerden wij een oproep voor hulpverlening op langere termijn, waarmee wij onmiddellijk na het staakt-het-vuren willen starten. Daarvoor moeten wij 130.000 euro samenbrengen."

In alle parochies in Jordanië, Palestina en Israël is dit weekend gebeden voor het herstel van de vrede. Tegelijk vond een inzameling plaats voor de bevolking van Gaza, die gegijzeld wordt door de strijd tussen beide partijen. Raed Abusahliah: "De bevolking in het land van Jezus is het beu om in angst te leven en pijn te leiden."

Bron: Kerknet/Fides